perjantai 4. heinäkuuta 2014

Lomapäiviä ja historian siipien havinaa

Kävin taas tänään "Jyväskylä tutuksi polkien" -lenkillä. Kiersin Tuomiojärven (vähän pidempi lenkki kuin ensimmäisellä kerralla) ja nappailin taas mukaan muutamia valokuvia.
Hyvä syy pysähtyä huilimaan :)

Ruokkeentie
Saarijärventie/Palokkajärvi
Mankola vanha sotilasvirkatalo
Matkan varrella tuli vastaan tällainen vanha punainen rakennus. Sen kohdalla piti pysähtyä pihapiiriä tutkimaan. Jostain syystä vanhat rakennukset viehättää. Kai niiden kohdalla "tuntee" historian siipien havinaa. Kotona tutkin vielä netistä, löytyisikö tuosta pihapiiristä jotain tietoa. Löytyihän sitä ja vieläpä oikein kiinnostavaa. Mankolan alue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Hieman tuo kulttuuriympäristä on päässyt ränsistymään, se on harmillista :(


Tässä kohtaa kamera teki kummallisen tempun, eikä enää suostunut tallentamaan otettuja kuvia. 
No, toisella kertaa sitten :)

2 kommenttia:

*VEKKI* kirjoitti...

Tosi kiva retki. Kiva ajella ja katsella ympärilleen. Ja teillä siellä kun on niin hienot maastot, vedet ja vaikka mitä kivaa.

Anne kirjoitti...

Innostuin nyt itsekin taas pyöräilystä, kun siinä saa nähdä paljon kaikenlaista mukavaa ja minulle uutta. Pyörä on helppo pysäyttää kiinnostavan paikan kohdalla. Varsinkin nyt lomalla se on erityisen mukavaa, kun ei ole muita lomasuunnitelmia. Tänä kesänä oma kaupunki tuntuu riittävän :)