torstai 3. huhtikuuta 2014

Taontaa 2.

Kädentaitoja oppimassa 8.

Kävimme eilen Manalanpajassa takomassa puukon teriä. Paja sijaitsee Toivolan Vanhalla Pihalla, Jyväskylässä. Hikistä ja yllättävän vaikeaa työtä, sillä työtä se toisaan on. Onnistuimme saamaan aikaiseksi ihan kelvolliset terät. Omastani tuli hieman omintakeinen ja persoonallinen taos. Turkkilaiseksi sapeliksi se ristittiin ja yrttiveitseksi (kuva on alempana :)

Yläkuvassa pajan oma seppä ja alakuvassa Pihan kansainvälisen käsityöläisvaihdon vieraileva seppä Unkarista.Piti valmistaa toinen kahva omituiseen terään, mutta en sitäkään kelpuuttanut. Tein kolmannen, vähemmän muotoillun mallin kirsikkapuusta. Ensi viikolla jatkamme "harjoituksia".


4 kommenttia:

nätti rätti kirjoitti...

Kas, minäpä tulen huomenaamulla Jkylään. Messut, Vanha Toivolan piha ja käsityön museon näyttelyt, siinäpä ihan mukava päivä tulossa. Tartu hihasta jos satut samalle reitille :-)

*VEKKI* kirjoitti...

Hienoja tulee, Varmasti ihanaa opia tuokin taito.

Piipe Elch kirjoitti...

Mahtavan monipuolinen tuo koulutus! Olet varmaan saanut roppakaupalla uusia ideoita ja ahaa-elämyksiä.
Lempeää sunnuntaita!

Anne kirjoitti...

Minä sovin menoa viikonlopuksi ja sitten vasta muistin että messut olisi olleet juuri nyt. Ne jäivät tällä kertaa väliin. Harmi :(

Kaikki tähän astiset opitut taidot ovat olleet erittäin innostavia. Kaikkea ei tietenkään voi jatkaa kotioloissa, mutta useampaa voi. Koulutus on tosiaan monipuolista ja uusia ideoita tulee niin paljon että en tiedä mihin niiden kanssa joudun. Paja olisi paikallaan. Iloista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa :)