perjantai 3. tammikuuta 2014

Kierrätystä

Tuikkujahdista (TÄÄLLÄ lisää aiheesta ja TÄÄLLÄ) innostuneena keksin alumiini"kipolle" omaa jatkokäyttöä. Kaunis ei aina ole käytännöllistä. Kynttilänjalat ovat kauniita, mutta niistä usein puuttuu tarpeeksi suuri reunus, valuvan steariini keräämiseen. Tein tuikkukiposta suojuksen joka ei ole esteettisesti kauhean kaunis, mutta käytännöllinen kylläkin. Reikä vain pohjaan ja valmis... ja käytön jälkeen vielä kierrätyskelpoinen.
Kynttilöitä voi vielä polttaa, vaikka joulu meni jo :)3 kommenttia:

Piipe Elch kirjoitti...

Hieno idea!
Olemme lasten kanssa askarrelleet tuikkuketjuja nyt joulun alla. Tuikkukuppi leikataan laidoistaan hapsuille ja levitetään "auringoksi". Liimataan pyöreä huopapala tuikun keskelle ja tietysti puuvillainen ripustuslanka tuikun ja huovan väliin. Tuikkuaurinkoja laitetaan samaan lankaan esim. 3-4- kpl ja ripustetaan sitten ikkunaan. Ilmavirta pyörittää niitä kauniisti. Tuikkukuppi on helposti leikattava materiaali, joten sen käsittely onnistuu hyvin jo 3-vuotiaillakin.

*VEKKI* kirjoitti...

Kivat!

Anne kirjoitti...

Kiva idea Piipe. Kun pojan lapset tulevat kyläilemään, niin tuossa olis kiva askartelu joka varmaan kiinnostaisi heitä :)