sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pesupussi valoverhosta

Viikolla oli pyykkipäivä ja huomasin että vanhat pikkupyykin pesupussit ovat hyvin palvelleina aikansa eläneitä. Ompelin yhden pussin lisää, vanhasta valoverhokankaasta, niin kuin edellisetkin. Se on oikeastaan aika helppoa, eikä vie kauan aikaa. Laitoin ompeluohjeen, jos joku innostuu asiasta. Tarvitset palan valoverhokangasta ja kevyen vetoketjun (leninkiketju).
Tässä pussissa vetoketju määrää kankaan leveyden ja pussi on tehty yhdestä kappaleesta. 
Jos vetoketju on 25cm, leikkaa kankaasta n.70cm korkea ja n.31cm leveä. 
Ompele vetoketju toiseen kankaan lyhyempään reunaan. (voit leikata kankaan päärmevarasta, niin siihen jää taitettu reuna valmiiksi ja on helpompi ommella). Avaa vetoketju ja ompele toinen reuna.
 Muista katsoa että kankaan reunat tulevat tasan vetoketjun päässä. Voit kiinnittää vetoketjun neuloilla, sen varmistamiseksi.
 Taita kankaan saumanvara taakse ja ompele sivusaumat, läheltä vetoketjun stoppareita. Itse ompelin sauman kahteen kertaa, hieman venyttäen. Kangas ei silloin vedä ryppyyn. Ompele stopparin kohdalla varovasti, ettei neula katkea.
 Leikkaa ylimääräinen saumanvara pois.
Käännä pussin oikein päin ja se on käyttöön valmis. Tätä ohjetta on helppo soveltaa ja tehdä pusseja muuhunkin tarkoitukseen.

Ei kommentteja: